Program de functionare: 

Bazin: de marti pana sambata de la 7:00 la 20:00; sauna, bai la cada si sala de sport: de marti pana sambata de la 8:00 la 20:00.
Sauna are urmatorul program: marti, joi si sambata pentru barbati, miercuri si vineri pentru femei.

 Dimensiune bazin: 

Lungime: 21 metri, latime: 9 metri, adancime variabila: de la 0.90 la 3 metri.

 Temperatura apei din bazin: 

30-31 grade Celsius.

 Parerea antrenorului: 

Un bazin curat si primitor, cu personal de calitate!

 Descriere: 

Situat in centrul orasului, langa Hotelul Bulevard, cladirea Baii Populare Sibiu este una dintre cele mai vechi constructii de interes public ale Sibiului, nominalizata pe lista monumentelor istorice din Romania. Ideea de a construi în Sibiul sfarsitului de secol XIX o baie accesibila tuturor a fost a dr. Carl Wolff, iar Adunarea Generala a Casei de Economii si Consemnatiuni si-a insusit aceasta idee si a furnizat mijloacele de executie din fondurile sale de rezerva.

Constructia este creatia profesorului de arhitectura al Universitatii Tehnice din Munchen Karl Hocheder, imbinand stilistic forme ale barocului cu elemente de „Jugendstil” de sfarsit de secol XIX si inceput de secol XX. Profesorul Karl Hocheder a insarcinat pe unul dintre cei mai buni asistenti ai sai la conducerea lucrarilor de constructie – Hans Hedners care, impreuna cu mesterul sibian Gustav Mätz si echipa sa, a ridicat atât de repede acesta cladire, incat inaugurarea a putut avea loc în 11 decembrie 1904.

Din punct de vedere al structurii arhitectonice baia populara a Sibiului este copia Baii Müller din München – realizata de acelasi autor: în stanga holului principal de la parter, care include si casieria, este intrarea la bazinul de inot – pretextul principal al constructiei. Bazinul lung de 21 de metri, lat de 9 metri si având o adâncime maxima de 3 metri este plasat într-un minunat spatiu arhitectural.

In dreapta holului se afla sauna romano-irlandeza, unica în tara prin complexitatea dotarilor sale: sala de sudatie cu 32 de cabine, sauna umeda, sauna uscata, bazine de altemanta (cald si rece), dusuri, spatiu de masaj. La etaj se afla 10 cabine cu cazi si dusuri pentru imbaiere si, aparute mai recent ca necesitati în sfera serviciilor, cabinetele de coafor, manichiura, pedichiura si cosmetica (frizeria este amenajata la parter), dotate cu aparatura modema utilizate de profesioniste cu multa experienta. La demisol functioneaza spalatoria echipata recent cu utilaje noi, o centrala termica de mare randament, iar in jurul gradinii interioare sunt amenajate salile de întretinere a conditiei fizice si culturism.

Fiind printre putinele bai publice din tara care mai functioneaza si in prezent datorita interesului manifestat de catre edilii municipiului, acest complex da posibilitatea celor fara adapost sau cu venituri foarte mici sa beneficieze de o baie calda la cada. Pe de alta parte, bazinul de inot este un excelent mijloc de recuperare pentru copii sau chiar adulti cu boli ale sistemului osos si locomotor care necesita ca tratament miscarea în apa si este locul ideal pentru invatarea inotului.

Pe parcursul unui an ne trec pragul aproape 55.000 de clienti multumiti de serviciile noastre, oferta Baii Populare Sibiu adresandu-se unei plaje de public foarte larga.

Sursa pozelor o gasiti aici, sursa textului din descriere o gasiti aici.